Leivinpaperikala
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-34.jpg
Leivinpaperikala
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
Valmistusohje
800 g kasviksia: porkkana, fenkoli ja kiinankaali
tuoretta tilliä, rakuunaa, persiljaa tai timjamia
1 sitruuna
600 g kalaa
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
suolaa
pippuria
Lisäksi
4 leivinpaperiarkkia ja leipää tarjoiluun
- Kuori porkkanat ja tee siitä ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa fenkoli puoliksi ja sitten suikaleiksi. Suikaloi myös kiinankaali.
- Hienonna valitsemasi yrtti ja viipaloi sitruuna.
- Pyyhi kalat talouspaperilla. Poista ruodot. Leikkaa kala noin 150 g paloiksi. Laita pinnalle suolaa ja pippuria.
- Asettele pöydälle yksi leivinpaperi per syöjä. Taita leivinpaperi puoliksi ja avaa takaisin isoksi. Kasaa annos toiselle puolikkaalle taitekohdan viereen.
- Laita alimmaiseksi porkkana, fenkoli ja kiinankaali. Kaada päälle kevyesti öljyä ja hunajaa. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- Laita kasvisten päälle kaksi nokaretta tuorejuustoa, hienonnetut yrtit ja muutama sitruunaviipale.
- Nosta kala nahkapuoli ylöspäin kasvisten päälle.
- Taita leivinpaperin toinen puolikas ainesten yli. Rullaa reuna napakasti kiinni niin, että paketista tulee puolikuun muotoinen.
- Kypsennä 200 asteessa kalapalan paksuuden mukaan takassa noin 10–15 minuuttia valurautaparilan tai paistokiven päällä.
- Nosta paketti lautaselle. Revi paperi keskeltä auki.
- Tarjoa annos leivän kanssa.
Vinkki! Tarjoa järkiruokana paahdettua hedelmäsalaattia.
Katso ohjevideolta lisää vinkkejä leivinpaperikalan valmistukseen.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.94 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 335 kcal/annos
- Rasva 18.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
- Proteiini 31.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.5 g
- Sokerit 9.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 547.3 mg
- Kalsium 196.1 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 16.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 gMustapippuri
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
15 gHunaja
-
30 gRypsiöljy
-
600 gSiika
-
1 pieni annos (40.0 g)Tilli, tuore
-
160 gKiinankaali
-
120 gPorkkana
-
120 gFenkoli