Lempeästi tulinen perunakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perunakeittonetti.jpg
Lempeästi tulinen perunakeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
Valmistusohje
½ jalopeno chili
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 perunaa
1 punainen paprika
3 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
yhden limen mehu
1–1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl smetanaa
suolaa
tuoretta basilikaa
1. Poista chilistä siemenet.
2. Kuutioi kasvikset.
3. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä.
4. Lisää tomaattipyree ja kasvikset, sekoittele ja lisää neste ja kasvisliemikuutiot.
5. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia, lisää smetana ja limemehu, suola ja basilika.
0.68 kg CO2 ekv
- Energia 214 kcal/annos
- Rasva 11.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
- Proteiini 3.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.2 g
- Sokerit 6.9 g
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Natrium 1302.3 mg
- Kalsium 52.7 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 99.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
6 kplPeruna, kuorittu
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
1/2 pippuriPaprika, jalapeno
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10.5 gValkosipuli
-
170 gPaprika, punainen
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
2 rklRypsiöljy
-
1/3 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
1/4 dlSitruunamehu
-
12 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 rklSmetana, rasvaa n. 40 %
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlBasilika, tuore