Liha-makaronilaatikko 10:lle
-
Avainsanat:
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
10 hengelle
400 g makaroneja (mielellään tummia)
2 l vettä
1 rkl suolaa
1–2 (100 g) sipulia
500–600 g sika-nautajauhelihaa
munamaito:
1,3 l maitoa
5 munaa
2 rkl yrttisuolaa
1 rkl paprikajauhetta
päälle: 1–2 dl juustoraastetta
1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan melkein kypsiksi ja valuta vesi pois.
2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannussa ja sekoita se kattilaan makaronien joukkoon.
3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita maito, munat ja mausteet tasaiseksi seokseksi ja kaada muiden aineiden joukkoon.
5. Ripottele päälle juustoraastetta.
6. Kypsennä laatikkoa 175 °C:ssa noin tunti.
Kala- sieni- tai kasvis-makaronilaatikkoa voit valmistaa korvaamalla jauhelihan kalalla, sienillä tai kasviksilla.
- Energia 386 kcal/annos
- C-vitamiini 2.5 mg
- Rauta 3.1 mg
- Kalsium 264.5 mg
- Natrium 1762.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 7.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.5 g
- Proteiini 23.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
- Rasva 17 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
400 gMakaroni, pasta
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklRuokasuola, jodioitu
-
100 gSipuli
-
13 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
5 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 rklAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1 rklPaprikajauhe
-
60 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
550 gJauheliha, sika-nauta