Limemarinoidut silakat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala_lime-chilimarinoidut_silakat_martat_2008_8.jpg
Limemarinoidut silakat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
200 g silakkafileitä
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 limetti
1 rkl oliiviöljyä
pala tuoretta chiliä
persiljanoksa
suolaa
- Ota silakkafileistä selkäevä pois.
- Pane silakkafileet ihan pieneksi hetkeksi melko kuumalle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin.
- Paista fileitä pannulla niin pieni hetki, että lihapuoli ei ehdi kypsyä.
- Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Lado fileet matalareunaiselle vadille.
- Sekoita limetistä puristettu mehu ja öljy ja kaada fileiden päälle. Ripottele päälle hienonnettu chili ja persilja.
- Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.37 kg CO2 ekv
- Energia 92 kcal/annos
- Rasva 6.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 7.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.6 g
- Sokerit 0.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 327.3 mg
- Kalsium 167.9 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 13.4 mg
Pääraaka-aineet
-
10 gPersilja
-
10 gChili, vihreä, tuore
-
1 rklOliiviöljy
-
1/4 dlSitruunamehu
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gSilakka, tuore, itämeri