Limeposset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/limeposse_vaaka_H.jpg
Limeposset
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
3 dl kermaa
1 dl sokeria
3/4 dl limen mehua
1-3 tl vaniljasokeria
- Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla. Siirrä kattila liedeltä.
- Sekoita noin 2 rkl kermaseosta limettimehun joukkoon. Seoksen kuuluu juoksettua. Kaada sitten seos ohuena nauhana lopun kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta halutessasi vaniljasokerilla.
- Jaa seos pieniin laseihin tai kulhoihin. Anna hyytyä jääkaapissa.
Vinkki: Kokeile reseptiä myös muilla sitrushedelmillä, kuten verigreipillä!
Testattu Marttakeittiössä
Ravintosisältö
- Energia 424 kcal/annos
- C-vitamiini 3.1 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 72.9 mg
- Natrium 28.2 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 25.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27 g
- Proteiini 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 23.6 g
- Rasva 35 g
Pääraaka-aineet
-
400 gKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
85 gSokeri
-
0.5 kplLimetit
-
1.5 tlVanilliinisokeri