Limettimarinoitu lohi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/limettimarinoitulohi.jpg
Limettimarinoitu lohi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
n. ½ kg fileoitua ruodotonta lohta
2 limettiä
1 rkl hienoa merisuolaa
¼ tl valkopippuria
2 rkl öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
Koristeeksi limettilohkoja
- Leikkaa lohesta ohuita viipaleita.
- Levitä viipaleet reunalliseen astiaan.
- Pese limetit hyvin. Raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu.
- Ripottele lohiviipaleille limetinkuoriraastetta, suolaa ja valkopippuria. Pirskota päälle limetin mehu, öljy ja hunaja.
- Peitä astia kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
- Kaada ylimääräinen marinadiliemi pois.
- Asettele viipaleet kauniisti tarjoiluastiaan. Koristele limettilohkoilla.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 121 kcal/annos
- Rasva 8.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 8.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.7 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 723.8 mg
- Kalsium 66.5 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklHunaja
-
2 rklRypsiöljy
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 rklSuola, pöytäsuola
-
2 tlSitruunankuori
-
1/2 dlSitruunamehu
-
500 gKirjolohifilee