Limettimarinoitu lohi

G
10 annosta

Valmistusohje

n. ½ kg fileoitua ruodotonta lohta
2 limettiä
1 rkl hienoa merisuolaa
¼ tl valkopippuria
2 rkl öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
Koristeeksi limettilohkoja

  1. Leikkaa lohesta ohuita viipaleita.
  2. Levitä viipaleet reunalliseen astiaan.
  3. Pese limetit hyvin. Raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu.
  4. Ripottele lohiviipaleille limetinkuoriraastetta, suolaa ja valkopippuria. Pirskota päälle limetin mehu, öljy ja hunaja.
  5. Peitä astia kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
  6. Kaada ylimääräinen marinadiliemi pois.
  7. Asettele viipaleet kauniisti tarjoiluastiaan. Koristele limettilohkoilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 121 kcal/annos
  • Rasva 8.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 8.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.7 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 723.8 mg
  • Kalsium 66.5 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 2.7 mg