Lindströmin burgerit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/08/MARTAT_lindstromin_burgerit_vaaaka_H.jpg
Lindströmin burgerit
-
Avainsanat:
- Liha
Valmistusohje
4 isoa sämpylää
4 lindströminpihviä
n. 1 dl piparjuurimajoneesia
1 dl marinoitua punasipulia (ohje alla)
Lisäksi
2 isoa tomaattia
2 pientä maustekurkkua
4 jääsalaatin lehteä persiljaa
- Valmista lindströminpihvit ohjeen mukaan. Tee majoneesi ja marinoi punasipuli.
- Viipaloi tomaatit ja suolakurkut. Huuhtele salaatinlehdet.
- Halkaise sämpylät ja lämmitä niitä hetki leikkuupinta alaspäin paistinpannussa.
- Kokoa hampurilaisten tapaan.
Marinoidut punasipulit
1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria myllystä
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita.
- Anna sipulin pehmentyä marinadissa vähintään 30 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
#Juurikas
Hiilijalanjälki
2.01 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 674 kcal/annos
- Rasva 41 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.9 g
- Proteiini 25.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 56 g
- Sokerit 14.1 g
- Kuitu, kokonais- 6.9 g
- Natrium 857.9 mg
- Kalsium 52.9 mg
- Rauta 3.5 mg
- C-vitamiini 15 mg
Pääraaka-aineet
-
4 lehtiä ulompiSalaatti, vihreä
-
2 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
2 kplTomaatti
-
8 viipalePunasipulia
-
7 rklMajoneesi, kotitekoinen
-
400 gJauheliha, sika-nauta
-
4 kplSekaleipä, sämpylä, monivilja