Lindströmin burgerit

4 annosta

Valmistusohje

4 isoa sämpylää
4 lindströminpihviä
n. 1 dl piparjuurimajoneesia
1 dl marinoitua punasipulia (ohje alla)
Lisäksi
2 isoa tomaattia
2 pientä maustekurkkua
4 jääsalaatin lehteä persiljaa

  1. Valmista lindströminpihvit ohjeen mukaan. Tee majoneesi ja marinoi punasipuli.
  2. Viipaloi tomaatit ja suolakurkut. Huuhtele salaatinlehdet.
  3. Halkaise sämpylät ja lämmitä niitä hetki leikkuupinta alaspäin paistinpannussa.
  4. Kokoa hampurilaisten tapaan.

Marinoidut punasipulit

1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria myllystä

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita.
  2. Anna sipulin pehmentyä marinadissa vähintään 30 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

#Juurikas

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
2.01 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 674 kcal/annos
  • Rasva 41 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.9 g
  • Proteiini 25.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56 g
  • Sokerit 14.1 g
  • Kuitu, kokonais- 6.9 g
  • Natrium 857.9 mg
  • Kalsium 52.9 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • C-vitamiini 15 mg