Lindströminpihvit ja piparjuurimajoneesi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/08/MARTAT_lindstromin_burgerit_vaaaka_H.jpg
Lindströminpihvit ja piparjuurimajoneesi
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
Valmistusohje
Piparjuurimajoneesi:
2 tl piparjuurta raastettuna
1 kananmuna
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria myllystä
3 dl rypsiöljyä
- Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Raasta piparjuuri hienoksi raasteeksi.
- Riko kananmuna korkeaan, kapeaan astiaan.
- Lisää piparjuuriraaste, sinappi, etikka, suola ja pippuri.
- Sekoita sauvasekoittimella ja kaada öljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.
Vinkki! Voit lisätä valmiiseen majoneesiin ranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia.
Lindströminpihvit:
3-4 etikkapunajuurta
400 g naudan jauhelihaa
3 rkl kapriksia
1 ruukku (lehti)persiljaa
0,5 tl suolaa
0,25 tI mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
1 rkl rypsiöljyä ja 20-30 g voita
- Raasta punajuuret kulhoon. Lisää jauheliha. Hienonna kaprikset ja persilja joukkoon.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 6-8 osaan ja taputtele pihveiksi.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista pihvejä ensin toiselta puolelta 3 minuuttia, käännä ja lisää voi pannuun. Pasta toiset 3 minuuttia ja lusikoi vaahtoavaa voita samalla pihvien päälle.
- Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
Vinkki! Tarjoile lindströminpihvit hampurilaisten välissä piparjuurimajoneesin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.86 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 307 kcal/annos
- Rasva 24.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.5 g
- Proteiini 18.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 549.8 mg
- Kalsium 36.6 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 22.7 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gVoi
-
1 rklRypsiöljy
-
2.5 gMustapippuri
-
2.5 gSuola, pöytäsuola
-
3 rklKapris, purkitettu
-
1 pieni annos (40.0 g)Persilja
-
400 gJauheliha, sika-nauta
-
4 kplEtikkapunajuuri