Lindströminpihvit ja piparjuurimajoneesi

G
4 annosta

Valmistusohje

Piparjuurimajoneesi:
2 tl piparjuurta raastettuna
1 kananmuna
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria myllystä
3 dl rypsiöljyä

  1. Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Raasta piparjuuri hienoksi raasteeksi.
  2. Riko kananmuna korkeaan, kapeaan astiaan.
  3. Lisää piparjuuriraaste, sinappi, etikka, suola ja pippuri.
  4. Sekoita sauvasekoittimella ja kaada öljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.

Vinkki! Voit lisätä valmiiseen majoneesiin ranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia.

Lindströminpihvit:
3-4 etikkapunajuurta
400 g naudan jauhelihaa
3 rkl kapriksia
1 ruukku (lehti)persiljaa
0,5 tl suolaa
0,25 tI mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
1 rkl rypsiöljyä ja 20-30 g voita

  1. Raasta punajuuret kulhoon. Lisää jauheliha. Hienonna kaprikset ja persilja joukkoon.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 6-8 osaan ja taputtele pihveiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista pihvejä ensin toiselta puolelta 3 minuuttia, käännä ja lisää voi pannuun. Pasta toiset 3 minuuttia ja lusikoi vaahtoavaa voita samalla pihvien päälle.
  4. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.

Vinkki! Tarjoile lindströminpihvit hampurilaisten välissä piparjuurimajoneesin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.86 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 307 kcal/annos
  • Rasva 24.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.5 g
  • Proteiini 18.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 549.8 mg
  • Kalsium 36.6 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 22.7 mg