Linssi-juurespyörykät
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 dl kuivattuja punaisia linssejä
1 porkkana
1/2 palsternakka
1 keskikokoinen peruna keitettynä
1 dl kaurafraichea
2 rkl maissijauhoa
1 dl spelttihiutaleita
1 rkl rypsiöljyä
2 tl oreganoa
1 tl kurkumaa
1 mm mustapippuria
1. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä ja keitä niitä vedessä kattilassa noin 10 minuuttia. Valuta vesi hyvin pois. Kumoa linssit siivilästä kulhoon.
2. Pese, kuori ja raasta porkkana ja palsternakka. Kuori ja raasta myös keitetty peruna.
3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
4. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä, tankoja tai pieniä pihvejä leivinpaperille uunipellin päälle. Kostuta tarvittaessa käsiä vedellä.
5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile esimerkiksi jalokiviriisin tai viljalisäkkeen kera.
Vinkki: Voit korvata spelttihiutaleet kaura- tai tattarihiutaleilla tai neljän viljan hiutaleilla. Voit myös korvata maissijauhon perunajauholla tai tattarijauholla.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 180 kcal/annos
- Rasva 5.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 6.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.8 g
- Sokerit 2 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 25.8 mg
- Kalsium 28.8 mg
- Rauta 2.9 mg
- C-vitamiini 4.1 mg
Pääraaka-aineet
-
35 gspelttihiutaleita
-
16 gmaissijauhoa
-
100 gkaurafraichea
-
60 gPeruna, kuorittu
-
0.5 keskikokoinen annos (60.0 g)Palsternakka
-
1 ripausmustapippuria
-
1 tlkurkumaa
-
2 tloreganoa
-
1 rklrypsiöljyä
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)porkkana
-
80 gpunaisia linssejä