Linssi-kasvissalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/linssi-kasvissalaatti.jpg
Linssi-kasvissalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
1 tlk (noin 4 dl) kypsiä linssejä (1,6 dl kuivattuina)
2 omenaa tai päärynää
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl hunajaa
1 ruukku salaattia
100 g sinihomejuustoa
1 dl pähkinä- tai mantelimurskaa
Kastike:
3 rkl rypsi- tai pähkinäöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- Jos käytät valmiiksi kypsennettyjä linssejä, valuta ja huuhtele ne. Jos käytät kuivattuja, katso linssien keitto-ohje pakkauksesta.
- Sekoita kastikkeen aineet pienessä lasitölkissä ravistaen. Valele kastike kypsille linsseille, sekoita ja jätä vetäytymään.
- Leikkaa huuhdotut omenat tai päärynät lohkoiksi. Poista siemenkodat. Sulata voi tai margariini paistinpannuun ja paista hedelmälohkot niin, että ne saavat hieman väriä. Valuta päälle tilkka hunajaa ja ravista pannua.
- Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä ne joko isolle, laakealle tarjoiluastialle tai lautasille. Lisää linssit ja asettele päälle paistetut hedelmälohkot.
- Murenna pinnalle juusto ja ripota pähkinä- tai mantelimurska.
Vinkkejä:
- Voit valita salaattiin esim. beluga-, punaisia tai vihreitä linssejä.
- Kastikkeen makua voit muunnella valitsemalla oliiviöljyä tai esim. kurpitsansiemenöljyä.
- Voit vaihtaa viinietikan balsamietikkaan.
- Tavallisen ruukkusalaatin sijaan voit kokeilla friseetä, tammenlehti- tai muuta salaattia, myös pienilehtisiä salaatteja, kuten esim. vuonankaalia.
0.82 kg CO2 ekv
- Energia 433 kcal/annos
- Rasva 28.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
- Proteiini 14.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.3 g
- Sokerit 15.8 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 434.3 mg
- Kalsium 185 mg
- Rauta 3 mg
- C-vitamiini 5.4 mg
Pääraaka-aineet
-
4 dlLinssi, punainen, keitetty
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklHunaja-omena-viinietikka
-
3 rklRypsiöljy
-
55 gManteli
-
100 gJuusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
-
100 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
-
1 rklHunaja
-
1 rklVoi
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu