Linssi-leipäjuustosalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_salaatit_vaaka_H.jpg
Linssi-leipäjuustosalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Salaatit
- Välipalat
Valmistusohje
1 annos peruskastiketta (ohje alla)
Salaatti
2 porkkanaa
2 omenaa
n. 70g baby pinaattia tai salaattisekoitusta
1 prk/ 150g vihreitä linssejä (kypsiä)
200g leipäjuustoa tai savutofua
5-6 isoa kaprista
tuoretta minttua ja basilikaa
Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl öljyä
1 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
- Tee salaattikulhon pohjalle annos peruskastiketta.
- Kuori ja raasta porkkanat ja paloittele omenat.
- Laita raaste, omenapalat, pinaatit sekä valutetut ja huuhdellut linssit kulhoon ja kääntele kastike niiden joukkoon.
- Leikkaa leipäjuusto tai savutofu suupaloiksi. Halutessasi paista tofua hetki pannulla, näin saat savun maun paremmin esille.
- Halkaise kaprikset ja lisää salaatin päälle.
- Viimeistele noin kourallisella hienonnettua minttua ja basilikaa. Tarjoa leivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 256 kcal/annos
- Rasva 12.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 9.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.9 g
- Sokerit 7.4 g
- Kuitu, kokonais- 5 g
- Natrium 641.4 mg
- Kalsium 51.4 mg
- Rauta 4.6 mg
- C-vitamiini 21.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklKapris, purkitettu
-
150 gLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
-
70 gPinaatti
-
2 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
2 kplPorkkana
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlHunaja
-
45 gOliiviöljy
-
50 gSitruunamehu