Linssi-porkkanakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_9118mm.jpg
Linssi-porkkanakeitto
Maistuva linssi-porkkanakeitto, jota ei soseuteta! Tarjoa keitto halutessasi kaurajogurtin tai jogurtin kera!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 rkl öljyä
1 tl inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 l vettä
1 ½ kasvisliemikuutiota
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
250 g punaisia linssejä
mustapippuria
persiljaa
Lisäksi: 100 g kaurajogurttia tai jogurttia
1. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanapaloja pari minuuttia.
3. Mausta inkiväärillä ja kurkumalla.
4.. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattimurska. Kuumenna.
5. Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan.
6. Kypsennä keittoa noin 20 minuuttia.
7. Mausta keitto mustapippurilla ja lisää päälle hienonnettua persiljaa.
Hiilijalanjälki
0.69 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 320 kcal/annos
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 17.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 57.8 g
- Sokerit 11.2 g
- Kuitu, kokonais- 5.6 g
- Natrium 820.6 mg
- Kalsium 110.4 mg
- Rauta 6.4 mg
- C-vitamiini 22.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3.5 gValkosipuli
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 rklRypsiöljy
-
2 tlkurkuma, jauhettu
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
400 gTomaattimurska
-
250 gLinssi, punainen, kuivattu
-
1/2 tlMustapippuri
-
3 rklPersilja
-
100 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
1 tspInkivääri, jauhettu
-
1 1/2 kplKasvisliemikuutio