Linssi-porkkanakeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 rkl öljyä
1 tl inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 l vettä
1 ½ kasvisliemikuutiota
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
250 g punaisia linssejä
mustapippuria
persiljaa
Lisäksi: 100 g jogurttia
1. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanapaloja pari minuuttia.
3. Mausta inkiväärillä ja kurkumalla.
4.. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattimurska. Kuumenna.
5. Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan.
6. Kypsennä keittoa noin 20 minuuttia.
7. Mausta keitto mustapippurilla ja lisää päälle hienonnettua persiljaa.
Tarjoa keitto halutessasi jogurttisilmän kera, jolloin keitto ei ole enää maidoton.
- Energia 320 kcal/annos
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 17.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 57.8 g
- Sokerit 11.2 g
- Kuitu, kokonais- 5.6 g
- Natrium 820.6 mg
- Kalsium 110.4 mg
- Rauta 6.4 mg
- C-vitamiini 22.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3.5 gValkosipuli
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 rklRypsiöljy
-
2 tlkurkuma, jauhettu
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
400 gTomaattimurska
-
250 gLinssi, punainen, kuivattu
-
1/2 tlMustapippuri
-
3 rklPersilja
-
100 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
1 tspInkivääri, jauhettu
-
1 1/2 kplKasvisliemikuutio