Linssipihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/03/MARTAT_kasvispihvit_vaaka_H.jpg
Linssipihvit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
2 porkkanaa
0,5 pieni kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl paprikajauhetta
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 tl suolaa
- Huuhtele linssit siivilässä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi viidessä desissä vettä. Valuta linssit.
- Kuori porkkanat. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kannat. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää raasteet ja jatka kuullottamista. Lisää lopuksi tomaattisose.
- Sekoita hieman jäähtynyt raasteseos, linssisose, vehnäjauho, kananmuna ja suola keskenään tasaiseksi massaksi. Anna seoksen vetäytyä muutama minuutti.
- Lusikoi ja muotoile massasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä pihvejä tai pyöryköitä.
- Paista uunissa 200 asteessa 20–25 min. Tarjoa esim. tsatsikin ja juuressoseen kanssa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 241 kcal/annos
- C-vitamiini 5.7 mg
- Rauta 3.8 mg
- Kalsium 45.9 mg
- Natrium 496.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Sokerit 3.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
- Proteiini 12.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 9.2 g
Pääraaka-aineet
-
160 gpunaisia linssejä
-
500 gvettä
-
2 keskikokoinenporkkanaa
-
0.5 pieni (kpl) (118.0 g)pieni kesäkurpitsa
-
2 rklrypsiöljyä
-
2 tlpaprikajauhetta
-
15 gtomaattisosetta
-
20 gvehnäjauhoja
-
1 kplkananmuna
-
0.75 tlsuolaa