Linssiskonssit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sailonta_linssiskonssit_vaaka_h.jpg
Linssiskonssit
Kaupassa myydään valmiiksi keitettyjä linssejä. Tässä reseptissä ne tuovat täyttävyyttä skonsseihin. Jos sinulla ei ole muottia, voit myös taputella skonssit suoraan pellille taikinanokareista.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Makea leivonta
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
12–14 kpl
7 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
100 g margariinia
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 prk (à 380 g/230 g) kypsiä punaisia linssejä
2,5 dl kylmää maitoa tai kasvijuomaa
Tilkka maitoa tai kasvijuomaa voiteluun
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja nypi rasva jauhojen sekaan murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri ja suola.
- Valuta kypsät linssit siivilässä ja huuhdo ylimääräinen tärkkelys pois kylmällä vedellä. Hienonna linssit rouheeksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuriterällä. Lisää jauhojen sekaan.
- Lisää taikinaan maito tai kasvijuoma ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Nostele lusikan avulla isoja nokareita pellille ja tasoita n. 2 cm paksuiksi pyöreiksi kiekoiksi.
- Voitele ne kevyesti maidolla tai kasvijuomalla.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10–15 minuuttia. Tarjoa tuoreena levitteen tai hillon kera.
0.12 kg CO2 ekv
- Energia 234 kcal/annos
- Rasva 7.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
- Proteiini 6.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.1 g
- Sokerit 2.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 471.1 mg
- Kalsium 221.7 mg
- Rauta 2.2 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
250 gMaito, rasvaton
-
230 gLinssi, punainen, keitetty
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1.5 rklSokeri
-
100 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1.5 rklLeivinjauhe
-
455 gVehnäjauho, valkoinen