Lohimedaljongit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lohimedaljongit.jpg
Lohimedaljongit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
Valmistusohje
600 g lohifileetä
suolaa
mustapippuria
öljyä
tilliä
- Leikkaa lohi n. 5 cm paloiksi.
- Viillä kalapalan keskeltä syvä viilto nahkaan asti, älä kuitenkaan leikkaa nahkaa rikki.
- Käännä pala medaljongiksi.
- Laita öljyä paistinpannuun ja kuumenna pannu.
- Paista medaljongit ensin ”saranapuolelta”, käännä ja paista toinen puoli.
- Mausta suolalla ja pippurilla.Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Kastikkeeksi sopii esimerkiksi maustettu kermaviili tai jogurtti.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Katso video
Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 247 kcal/annos
- Rasva 18.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 20.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.3 g
- Sokerit 0 g
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Natrium 528 mg
- Kalsium 158.2 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 0.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3 rklTilli, tuore
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
600 gKirjolohifilee