Lohirullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lohirullat.jpg
Lohirullat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
300 g tuoresuolattua lohta tai kirjolohta
100 g maustettua tuorejuustoa (valkosipuli, yrtti)
1 dl kuohukermaa
nippu tilliä
ruohosipulia
sitruunalohkoja
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
3. Sekoita juuston joukkoon vaahto ja yrtit.
4. Leikkaa kala vinottain ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne limittäin folion, kelmun tai leivinpaperin päälle niin, että ne muodostavat suorakaiteen muotoisen levyn.
5. Levitä sen päälle juustoseos.
6. Kääri levy kääretortun tapaan rullalle ja pane pakastimeen pariksi tunniksi, jolloin se on helpompi viipaloida.
7. Pane viipaleet tarjolle vadille salaatinlehtien päälle. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.
Hiilijalanjälki
0.67 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 174 kcal/annos
- Rasva 13.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
- Proteiini 9.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 889.4 mg
- Kalsium 105.2 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 10.9 mg
Pääraaka-aineet
-
120 gSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
1/2 dlRuohosipuli
-
50 gTilli, tuore
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light
-
300 gKirjolohifilee, tuoresuolattu