Lohitäytteiset hapankorppurullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lohitaytteiset-hapankorppurullat_1.jpg
Lohitäytteiset hapankorppurullat
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
40 kpl
1–1 ½ l vettä
1 kasvisliemikuutio
40 kapeaa hapankorppua
täyte:
200 g levittyvää sulatejuustoa (L)
1 dl hillosipulia
½ dl silputtua tilliä
ripaus sitruunapippuria
ripaus valkopippuria
1 dl kevytmajoneesia
600–800 g kylmäsavulohta viipaleina
- Silppua hillosipuli ja tilli.
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
- Vatkaa sulatejuuston joukkoon hillosipuli- ja tillisilppu sekä mausteet.
- Sekoita joukkoon kevytmajoneesi ja lohikuutiot (älä enää vatkaa).
- Kuumenna vesi ja kasvisliemikuutio laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Lado kiehuvaan kasvisliemeen neljä hapankorppua vierekkäin ja toiset neljä päälle ristikkäin. Anna kostua hetki (noin viisi sekuntia).
- Nosta hapankorput kattilasta varovasti esimerkiksi reikäkauhalla leivinpaperin päälle jäähtymään. Toista vaiheet neljä ja viisi, kunnes kaikki hapankorput on kostutettu.
- Levitä jäähtyneille hapankorpuille täytettä ja kääri rulliksi.
–
Asettele rullat pystyyn vieri viereen niin, että saumakohta on aina toista rullaa vasten.
Anna olla jääkaapissa tarjoiluun saakka.
0.2 kg CO2 ekv
- Energia 77 kcal/annos
- Rasva 4.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 359.8 mg
- Kalsium 37 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
12.5 dlVesi, vesijohtovesi
-
700 gKirjolohifilee, kylmäsavustettu
-
1 dlMajoneesi, rasvaa 27-33 %
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/4 tlMustapippuri
-
3 rklTilli, tuore
-
1 dlHillosipulisäilyke
-
200 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
240 gHapankorppu