Loppiaisen sitruunakala
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/loppiaisen-sitruunakala.jpg
Loppiaisen sitruunakala
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
8 hengelle
noin 1 kg kirjolohifileetä
suolaa
valkopippuria
öljyä
Marinadi
1 dl sitruunamehua
1 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
1 tl valkopippurirouhetta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 ½ dl silputtuja yrttejä, esim. persiljaa, tilliä, sitruunamelissaa, ruohosipulia
Sipulikastike
2 tlk kermaviiliä
2 dl hienonnettua ruohosipulia
cayennepippuria
suolaa
- Leikkaa kirjolohifileestä vinosti noin sentin paksuisia viipaleita.
- Lorauta öljyä uunipannulle ja levitä viipaleet siihen.
- Sirota hiukan suolaa ja pippuria päälle.
- Käännä viipaleet kerran ja sirota päälle varovasti suolaa ja pippuria.
- Pane pannu uuniin 200°C:seen neljäksi minuutiksi.
- Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada kuumien kalaviipaleiden päälle.
- Levitä yrtit päälle. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia.
- Sekoita kastikkeen aineet ja anna maustua ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Hiilijalanjälki
1.06 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 370 kcal/annos
- Rasva 29.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
- Proteiini 22.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 523 mg
- Kalsium 234.7 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 14.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlCayennepippuri
-
2 dlRuohosipuli
-
400 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
9 rklPersilja
-
3.5 gValkosipuli
-
1 dlOliiviöljy
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlSitruunamehu
-
1 rklRypsiöljy
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1000 gKirjolohifilee