Lusikkaleivät

Lusikkaleipien maun salaisuus piilee paahdetussa voissa, joka keitetään kauniin kinuskin väriseksi. Nämä pikkuleivät voi halutessaan valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä ne kestävät pakastusta. Sokerointi kannattaa tehdä vasta sulatuksen jälkeen.

40 annosta

Valmistusohje

40 kpl

200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa tai leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Väliin:
omena- tai vadelmasosetta tai -marmeladia

Päälle:
sokeria tai tomusokeria

1. Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen.
2. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon.
3. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvään lusikanpesään ja vedä tästä pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin.
6. Paista 175°C lämmössä 12-15 minuuttia.
7. Pane vähän jäähtyneinä kaksi vastakkain ja väliin sosetta tai marmeladia.
8. Kierittele pikkuleivät sokerissa tai siivilöi ennen tarjoilua päälle tomusokeria.

Vinkki! Lusikkaleivät on juhlapöytään suosikkivalinta. Valitse täytteeksi jotain, uutta välillä juhlakansan mukaan. Esimerkiksi raikasta lemoncurdtahnaa voi käyttää marmeladin tilalla.

Työvaiheet kuvina

Hiilijalanjälki
0.05 kg CO2 ekv
  • Energia 91 kcal/annos
  • Rasva 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Sokerit 8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 64.8 mg
  • Kalsium 3.4 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus