Luumukiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9589.jpg
Luumukiisseli
Valmistusohje
250 g kivettömiä luumuja
1 l vettä
1 kanelitanko
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
sitruunamehua
1. Keitä luumuja ja kanelitankoa sokerilla maustetussa vedessä n. 15 min.
2. Suurusta kiisseli, sekoita keskenään perunajauhot ja tilkka vettä.
3. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen höyryävään nesteeseen, anna pulpahtaa muutaman kerran.
4. Nosta kattila liedeltä. Kun kiisseli on jäähtynyt, ota kanelitanko pois.
5. Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada tarjoilukulhoon.
6. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.
Vinkki! Voit liottaa luumuja yön yli vedessä, jolloin ne pehmenevät.
Testattu Marttakeittiössä
0.27 kg CO2 ekv
- Energia 201 kcal/annos
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 59.5 g
- Sokerit 38.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Natrium 6.6 mg
- Kalsium 46.2 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tljauhettua kanelia
-
1 rklsokeria
-
1/3 dlsitruunamehua
-
3 rklperunajauhoja
-
0.42 cupsokeria
-
10 dlvettä
-
250 gkuivattuja luumuja