Luumukohokas (plommonssufflé)
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
Valmistusohje
(På svenska nedan)
225 g kuivattuja luumuja
1 dl vettä
0,75 dl sokeria
5 kananmunan valkuaista
Anna luumujen pehmentyä lämpimässä vedessä ja jäähdytä. Muussaa pehmentyneet luumut. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Ota keltuaiset talteen ja laita jääkaappiin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Sekoita luumu valkuaisvaahtoon. Voitele yksi iso sufleevuoka tai 7 pientä tarjoiluvuokaa. Siirrä seos vuokaan/vuokiin ja paista 150-asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa luukkua paiston aikana, jottei sufleen rakenne mene pilalle. Tarjoile vaniljakastikkeen tai kevyesti vatkatun kerman kanssa.
***
225 g torkade plommon
1 dl vatten
0,75 dl socker
5 äggvitor
Lät plommonen koka upp i vattnet och låt därefter svalna. Skär riktigt smått. Knäck äggen och skilj vitorna förvara övertäckt i kylskåp. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker lite i taget. Blanda försiktigt ner av plommonmoset i äggvitan. Smöra en 2 liters suffleform eller 7 portionsformar. Klicka i smeten och ställ i 150 graders ugnsvärme ca 30 minuter. Öppna inte luckan under gräddningstiden, då kan hela härligheten bli en pannkaka. Servera med kallrörd vaniljsås eller lättvispad grädde.
- Energia 111 kcal/annos
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 22.6 mg
- Natrium 32.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 21.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.7 g
- Proteiini 3.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.3 g
Pääraaka-aineet
-
225 gLuumu, kivetön, kuivattu
-
63.75 gSokeri
-
5 kplKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta