Mac & cheese-muffinit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/MARTAT_EU_mac_cheese_muffinit_vaaka_H.jpg
Mac & cheese-muffinit
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
400 g makaronia
3 rkl margariinia tai voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl kuumaa vettä
1 dl maitojauhetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
200 g juustoraastetta
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi. Valuta lävikössä.
Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja keskilämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia.
Sekoita maitojauhe kuumaan veteen ja kaada kattilaan nopeasti vispaten. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee tasaista. Mausta.
Kääntele joukkoon puolet juustoraasteesta ja keitetyt makaronit.
Jaa seos pieniin muffinivuokiin. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutttia. Jäähdytä ja nauti esimerkiksi kasvissosekeiton kanssa!
- Energia 202 kcal/annos
- C-vitamiini 0.3 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 238.1 mg
- Natrium 126.5 mg
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Sokerit 3.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
- Proteiini 9.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
- Rasva 5.9 g
Pääraaka-aineet
-
400 gMakaroni, pasta
-
3 rklMargariini 60%, kultarypsi
-
32 gVehnäjauho, valkoinen
-
65 gMaitojauhe rasvaton
-
200 gJuusto, tuotekeskiarvo