Mademuhennos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mademuhennos.jpg
Mademuhennos
-
Avainsanat:
- Kala
- Kananmunaton
- Perinneherkut
- Talvi
Valmistusohje
1 ½ kg madetta
Kalaliemi:
mateen pää ja ruodot
1 sipuli
1 l vettä
1 tl suolaa
noin 5 kokonaista valkopippuria
noin 5 kokonaista mustapippuria
1 laakerinlehti
Muhennos:
1 sipuli tai pala purjoa
voita
suolaa
valkopippuria
mateen fileepalat ja maksa
3 dl kalan keitinlientä
1 dl valkoviiniä tai herukkaviiniä
1 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl silputtua kevätsipulia, purjoa tai ruohosipulia
- Nylje made. Poista sisälmykset ja kidukset. Fileoi kala.
- Lohko liemeen tuleva sipuli.
- Mittaa liemiaineet kattilaan. Kuumenna ja keitä noin 20 minuuttia.
- Siivilöi liemi.
- Valmista muhennos. Silppua sipuli tai purjo ja kuullota voissa.
- Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini.
- Kypsennä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
- Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus kalapalojen joukkoon.
- Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen.
- Lisää lopuksi silputtua sipulia.
–
Tarjoa perunoiden kanssa.
2.73 kg CO2 ekv
- Energia 365 kcal/annos
- Rasva 8.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
- Proteiini 60.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.3 g
- Sokerit 2.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 1728.8 mg
- Kalsium 197.5 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 5.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklRuohosipuli
-
1 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
1 dlValkoviini, kuiva
-
3 dlKalaliemi, laimennettu
-
1 tlValkopippuri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
1 rklVoi
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 gLaakerinlehti
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlValkopippuri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1500 gMade