Mäiskyperunat eli murskatut perunat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/03/ad134d3b-e20b-4f97-bbdb-ee34e5c4335e.jpg
Mäiskyperunat eli murskatut perunat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasvis
- Vappu
Valmistusohje
noin 800 g varhaisperunaa
2-3 rkl öljyä
½–1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoreita tai kuivattuja yrttejä, kuten timjamia tai rosmariinia
- Pese ja harjaa perunat puhtaiksi.
- Keitä perunat vedessä kypsiksi.
- Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja riko perunat painamalla niitä reilun kokoisella lasin, pullon tai kulhon pohjalla.
- Sivele perunoiden pintaa öljyä.
- Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
- Paista uunissa 225°C 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on rapea.
Vinkki: Voit käyttää myös ylijääneitä keitettyjä perunoita.
Jatka silloin kohdasta 3, perunoiden rikkomisesta.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.56 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 190 kcal/annos
- C-vitamiini 17.2 mg
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 16.4 mg
- Natrium 292.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
- Proteiini 3.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 7.1 g
Pääraaka-aineet
-
800 gperunoita
-
2 rkloliiviöljyä
-
0.5 tlsuolaa
-
1 ripausmustapippuria
-
1 tlkuivattua yrttiä, esim. timjamia tai rosmariinia