Maissileipä Swazimaasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/04/bb3046de-d92a-446f-95e2-d1d92db3bbb7.jpg
Maissileipä Swazimaasta
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
4 dl maissijauhoja
2 rkl sulatettua voita tai margariinia (30 g)
6 dl maitoa
- Sekoita munat, jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja maissijauhot kulhossa sekaisin.
- Lisää sulatettu rasva ja 5-6 dl maitoa. Taikinan tulee olla melko löysää.
- Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.
- Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, tai kunnes leipä on kauniin kullanruskea.
0.06 kg CO2 ekv
- Energia 86 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 84.6 mg
- Natrium 155.7 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 1.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.3 g
- Proteiini 2.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 1.7 g
Pääraaka-aineet
-
2 iso (kpl) (56.0 g)kananmunaa
-
270 gvehnäjauhoja (4,5 dl)
-
3 tlleivinjauhetta
-
1 tlsuolaa
-
2 rklsokeria
-
220 gmaissijauhoa (4 dl)
-
30 gsulatettua margariinia tai voita
-
600 gmaitoa (5-6 dl)