Makea limppu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/makea_limppunetti.jpg
Makea limppu
-
Avainsanat:
- Joulu
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
4 munaa
500 g fariinisokeria
3 tl suolaa
1 l kylmää vettä
100 g hiivaa
1 kg ruisjauhoja
vajaa kilo vehnäjauhoja
- Sekoita munat ja sokeri keskenään.
- Lisää suola ja vesi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää ruisjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla napakaksi.
- Peitä taikina liinalla ja anna seistä viileässä yön yli eli noin 12 tuntia.
- Leivo hiukan nousseesta taikinasta neljä limppua ja anna niiden kohota rauhassa ainakin puoli tuntia.
- Pistele leivät haarukalla ja paista 175°C:ssa 50-60 minuuttia.
- Voitele kypsät leivät siirappivedellä.
Hiilijalanjälki
0.05 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 83 kcal/annos
- Rasva 0.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
- Sokerit 5.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 73.4 mg
- Kalsium 6.4 mg
- Rauta 0.8 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gHiiva
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gSokeri
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1000 gJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
900 gJauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe