Makea puolukkaleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/11/MARTAT_Joulu_puolukkaleipa_vaaka_H.jpg
Makea puolukkaleipä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Joulu
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
3 leipää
1/2 l piimää
1/2 l vettä
50 g hiivaa
3–4 dl puolukkasurvosta
2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 dl rypsiöljyä
reilu 1 kg vehnäjauhoja
n. 1/2 kg hiivaleipäjauhoja
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
- Lisää suola, puolukka, sokeri, pähkinärouhe ja öljy.
- Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeä taikina.
- Laita taikina voideltuihin leipävuokiin.
- Kohota leipiä noin tunti ja leikkaa sitten leipien pintaan viillot.
- Paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 245 kcal/annos
- C-vitamiini 0.9 mg
- Rauta 2.5 mg
- Kalsium 32.9 mg
- Natrium 163.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
- Proteiini 6.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Rasva 5.1 g
Pääraaka-aineet
-
500 gPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
50 gHiiva
-
300 gPuolukka
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
80 gSokeri
-
60 gPähkinä, hasselpähkinä
-
90 gRypsiöljy
-
1500 gVehnäjauho, valkoinen