Makeansuolaiset kirsikkaleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/kirsikkaleivat.jpg
Makeansuolaiset kirsikkaleivät
Kirsikkahilloke ja brie-juusto hurmaavat yhdessä – leivän täytteenäkin. Ihana hilloke on helppo keittää tuoreista kirsikoista.
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kesä
- Marjat
- Säilöntä
- Välipalat
Valmistusohje
4-6 viipaletta jyväistä leipää
200 g brie-juustoa
kirsikkahilloketta
cashewpähkinöitä
- Paahda cashewpähkinöitä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla sen verran, että pinta saa vähän väriä. Sekoita välillä. Rouhi paahdettuja pähkinöitä hieman.
- Aseta leipäviipaleille siivuiksi leikattua brie-juustoa. Nosta päälle kirsikkahilloketta ja koristele pähkinärouheella.
Kirsikkahilloke:
500 g kirsikoita
3,5 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
- Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Laita kirsikat kattilaan. Mittaa joukkoon vesi ja kiehauta.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet tangosta. Lisää vaniljatanko, siemenet ja kanelitanko kattilaan.
- Lisää sokeri koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto
pois. - Kaada hilloke kuumiin purkkeihin. Anna purkkien jäähtyä huoneenlämmössä.
- Säilytä jääkaapissa.
Hiilijalanjälki
1.23 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 629 kcal/annos
- Rasva 15.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9 g
- Proteiini 19.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 107.8 g
- Sokerit 84.7 g
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Natrium 467.3 mg
- Kalsium 277.2 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 12.6 mg
Pääraaka-aineet
-
5 gVanilliinisokeri
-
5 gKaneli, jauhettu
-
23 rklSokeri
-
500 gKirsikka, kivetön
-
200 gJuusto, valkohomejuusto, rasvaa 26-30 %, camembert/brie
-
4 iso annos (40.0 g)Sekaleipä, täyshyvät 100 % moniviljaleipä, täysjyvävehnäleipä, vaasan