Makkarakastike
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
400 g tavallista tai vegemakkaraa
½ sipulia
2 rkl öljyä tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
½ lihaliemikuutiota
½-1 rkl sinappia
½ rkl tomaattisosetta
1 rkl soijakastiketta
1. Pilko makkara ja ruskista kevyesti kuumassa teflonpannussa ilman rasvaa.
2. Siirrä palaset kattilaan.
3. Hienonna sipuli ja kiehauta kuumassa rasvassa paistinpannussa.
4. Lisää vehnäjauhot ja sekoita keskilämmöllä, kunnes seos on vaalean ruskeaa.
5. Lisää vesi pannuun puuhaarukalla sekoittaen.
6. Kiehauta kastike ja kaada se kattilaan makkaroiden päälle.
7. Mausta kastike lihaliemikuutiolla, sinapilla, tomaattisoseella ja soijakastikkeella.
8. Keitä kastiketta hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
Tarjoa lisänä kuorineen keitettyjä perunoita ja porkkanaraastetta.
- Energia 222 kcal/annos
- C-vitamiini 1 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 21.2 mg
- Natrium 835.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Sokerit 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
- Proteiini 8.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Rasva 18.6 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
400 gNakki, tuotekeskiarvo
-
1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
3 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
5 gLihaliemijauhe/tiiviste
-
1 rklSinappi
-
9 gTomaattisose, tomaattipyree
-
1 rklMaustekastike, soijakastike