Maksaa itämaiseen tapaan
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/itamainen-maksa.jpg
Maksaa itämaiseen tapaan
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
300 g naudan tai broilerin maksaa ohuina suikaleina
1 rkl ruokaöljyä
1 punainen paprika suikaleina
1 pieni purjo renkaina
1 porkkana tulitikun kokoisina suikaleina
2 kpl valkosipulin kynsiä murskattuna
1 cm pala tuoretta inkivääriä hienona raasteena tai 1 tl inkiv.jauhetta
ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta
Kastike:
4 rkl soijakastiketta
1 rkl ananasmehua
1 tl seesamöljyä (ei välttämätön)
1 tl sokeria
- Paista maksasuikaleita kuumassa öljyssä pannulla noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet.
- Ota pois pannulta.
- Laita paprika, purjo ja porkkana pannuun.
- Paista noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
- Lisää valkosipuli, inkivääri, pippuri tai chili sekä maksa-suikaleet. Jatka kypsentämistä 1 minuutti.
- Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja kaada seos pannulle samalla sekoittaen.
–
Tarjoa välittömästi riisin tai nuudelien kanssa seesaminsiemenillä koristeltuna.
1.32 kg CO2 ekv
- Energia 181 kcal/annos
- Rasva 7.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 15.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
- Sokerit 5.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 1124.2 mg
- Kalsium 38.2 mg
- Rauta 7.6 mg
- C-vitamiini 108 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlSokeri
-
1 tlÖljy, seesami
-
1 rklTäysmehu, ananastäysmehu
-
4 rklMaustekastike, soijakastike
-
1/5 tlCayennepippuri
-
3 gInkivääri, juurakko, raaka
-
7 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
120 gPurjosipuli
-
170 gPaprika, keskiarvo
-
1 rklRypsiöljy
-
300 gMaksa, naudan