Maksalaatikko

G
4 annosta

Valmistusohje

2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 ½ tl suolaa
7 dl maitoa
1-2 sipulia
1 rkl öljyä
2 munaa
2 dl maitoa
½ dl siirappia
1 dl rusinoita
valkopippuria
ripaus meiramia
300 g jauhettua naudanmaksaa
(pinnalle voinokareita)

  1. Pane riisi kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kunnes vesi on imeytynyt.
  2. Kaada maito joukkoon ja anna puuron hautua kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  3. Hienonna sipuli ja lisää puuroon joko öljyssä haudutettuna tai raakana.
  4. Sekoita munien rakenne rikki, lisää joukkoon 2 dl maitoa ja lisää seos puuroon.
  5. Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja jauhettu maksa puuron joukkoon.
  6. Kaada seos voideltuun vuokaan. Jos haluat, pane pinnalle pari kolme voinokaretta.
  7. Kypsennä noin 180°C:ssa reilun tunnin ajan.
  8. Voit käyttää riisin tilalla rikottuja ohrasuurimoita. Silloin ruoka ei ole gluteeniton.

Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkahilloa.

Hiilijalanjälki
1.74 kg CO2 ekv
  • Energia 502 kcal/annos
  • Rasva 13.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Proteiini 27.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 73.5 g
  • Sokerit 29.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 1141.2 mg
  • Kalsium 327.6 mg
  • Rauta 8.4 mg
  • C-vitamiini 28.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus