Maksalaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/maksalaatikko3.jpg
Maksalaatikko
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
- Perinneherkut
Valmistusohje
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 ½ tl suolaa
7 dl maitoa
1-2 sipulia
1 rkl öljyä
2 munaa
2 dl maitoa
½ dl siirappia
1 dl rusinoita
valkopippuria
ripaus meiramia
300 g jauhettua naudanmaksaa
(pinnalle voinokareita)
- Pane riisi kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kunnes vesi on imeytynyt.
- Kaada maito joukkoon ja anna puuron hautua kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
- Hienonna sipuli ja lisää puuroon joko öljyssä haudutettuna tai raakana.
- Sekoita munien rakenne rikki, lisää joukkoon 2 dl maitoa ja lisää seos puuroon.
- Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja jauhettu maksa puuron joukkoon.
- Kaada seos voideltuun vuokaan. Jos haluat, pane pinnalle pari kolme voinokaretta.
- Kypsennä noin 180°C:ssa reilun tunnin ajan.
- Voit käyttää riisin tilalla rikottuja ohrasuurimoita. Silloin ruoka ei ole gluteeniton.
Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkahilloa.
1.74 kg CO2 ekv
- Energia 502 kcal/annos
- Rasva 13.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Proteiini 27.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 73.5 g
- Sokerit 29.4 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 1141.2 mg
- Kalsium 327.6 mg
- Rauta 8.4 mg
- C-vitamiini 28.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 tspMeirami, kuivattu
-
300 gMaksa, naudan
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 dlRusina
-
1/2 dlSiirappi
-
2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 rklRypsiöljy
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
7 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlRiisi puuroutuva