Manna-aprikoosipuuro

4 annosta

Valmistusohje

3 dl vettä
2,5 rkl spelttimannaa tai tummia mannasuurimoita
1 dl äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai vettä (ravintoainelaskelma tehty vedellä)
1 dl aprikoosisosetta

  1. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan veteen.
  2. Sekoita puuroa keittämisen aikana ja anna sitten kiehua hiljalleen 10-12 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Lisää äidinmaito, äidinmaidonkorvike tai vettä keittoajan lopussa.
  4. Lisää aprikoosisose puuron joukkoon tai tarjoa se puuron lisukkeena.

Vinkki! Aprikoosisoseen sijaan voit käyttää kotimaisia mustikoita, vadelmia tai karviaismarjoista tehtyä sosetta.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 44 kcal/annos
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 8.7 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 2 mg
  • Kalsium 13.2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 7.9 mg