Manna-aprikoosipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_vauvanruoka_aprikoosi_mannapuuro_vaaka_h.jpg
Manna-aprikoosipuuro
-
Avainsanat:
- Kasvis
- Vauvanruokaa
- Välipalat
Valmistusohje
3 dl vettä
2,5 rkl spelttimannaa tai tummia mannasuurimoita
1 dl äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai vettä (ravintoainelaskelma tehty vedellä)
1 dl aprikoosisosetta
- Vispaa mannasuurimot kiehuvaan veteen.
- Sekoita puuroa keittämisen aikana ja anna sitten kiehua hiljalleen 10-12 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Lisää äidinmaito, äidinmaidonkorvike tai vettä keittoajan lopussa.
- Lisää aprikoosisose puuron joukkoon tai tarjoa se puuron lisukkeena.
Vinkki! Aprikoosisoseen sijaan voit käyttää kotimaisia mustikoita, vadelmia tai karviaismarjoista tehtyä sosetta.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 44 kcal/annos
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 8.7 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 2 mg
- Kalsium 13.2 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 7.9 mg
Pääraaka-aineet
-
7 rklAprikoosisose, sokeriton, c-vitaminoitu
-
2.5 rklMannasuurimo, tumma
-
400 gVesi, vesijohtovesi