Mannavanukas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/j_lkiruoka_mannavanukas.jpg
Mannavanukas
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Perinneherkut
- Välipalat
Valmistusohje
n. 1 l mannapuuroa
maitoa
2 munaa
1 dl rusinoita
½ dl sokeria
(raastettua sitruunankuorta)
- Sekoita puuron joukkoon maitoa sen verran, että seoksesta tulee löysä.
- Lisää joukkoon munat, rusinat ja sokeri. Halutessasi voit maustaa vanukasta myös raastetulla sitruunankuorella.
- Kaada seos voideltuun vuokaan.
- Paista uunissa 175°C:ssa noin 20-30min.
- Tarjoa mehukeiton kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.34 kg CO2 ekv
- Energia 218 kcal/annos
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 9.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.5 g
- Sokerit 20.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 401.9 mg
- Kalsium 214.2 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 1.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 dlSokeri
-
1 dlRusina
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
10 dlMannapuuro, maito, suolaa