Mansikka-raparperipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2209-1.jpg
Mansikka-raparperipuuro
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Marjat
- Välipalat
Valmistusohje
1 l vettä
2–3 dl raparperinpaloja
2 dl mannasuurimoita
1dl kauraleseitä
1–1 ½ dl sokeria
noin 6 dl mansikkaa
ripaus suolaa
ripaus inkivääriä
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon rapaperipalat.
- Keitä viitisen minuuttia kannen alla.
- Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja kauraleseet.
- Pienennä lieden tehoa ja hauduta puuroa noin noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo ettei puuro pala pohjaan.
- Soseuta puuron hautuessa mansikat sauvasekoittimella.
- Mausta kypsä puuro sokerilla, ripauksella suolaa ja halutessa myös inkiväärillä. Lisää mansikkasose joukkoon, sekoita ja anna puuron jäähtyä hetki.
- Tarjoa esimerkiksi maidon kera.
Vinkki: Jos haluat kuohkeaa puuroa, jäähdytä puuro sokerin lisäämisen jälkeen hyvin. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita puuroon mansikkasose ja nauti!
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.35 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 241 kcal/annos
- Rasva 1.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 5.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 54.8 g
- Sokerit 23.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 100.5 mg
- Kalsium 42.5 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 30.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1/4 tspInkivääri, jauhettu
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
6 dlMansikka
-
1 1/4 dlSokeri
-
1 dlLese, kauralese
-
2 dlMannasuurimo
-
2 1/2 dlRaparperi
-
10 dlVesi, vesijohtovesi