Mansikka-raparperipuuro

6 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
2–3 dl raparperinpaloja
2 dl mannasuurimoita
1dl kauraleseitä
1–1 ½ dl sokeria
noin 6 dl mansikkaa
ripaus suolaa
ripaus inkivääriä

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon rapaperipalat.
  2. Keitä viitisen minuuttia kannen alla.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja kauraleseet.
  4. Pienennä lieden tehoa ja hauduta puuroa noin noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo ettei puuro pala pohjaan.
  5. Soseuta puuron hautuessa mansikat sauvasekoittimella.
  6. Mausta kypsä puuro sokerilla, ripauksella suolaa ja halutessa myös inkiväärillä. Lisää mansikkasose joukkoon, sekoita ja anna puuron jäähtyä hetki.
  7. Tarjoa esimerkiksi maidon kera.

Vinkki: Jos haluat kuohkeaa puuroa, jäähdytä puuro sokerin lisäämisen jälkeen hyvin. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita puuroon mansikkasose ja nauti!

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.35 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 241 kcal/annos
  • Rasva 1.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.8 g
  • Sokerit 23.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 100.5 mg
  • Kalsium 42.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 30.7 mg