Mansikka-vuustorinkelit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/mansikkarinkelit_h-rotated.jpg
Mansikka-vuustorinkelit
Perinteinen vesirinkeli kesäisillä täytteillä sopii vaikka illanistujaisiin tarjoiltavaksi tai välipalaksi. Mansikalle oivallisia makupareja ovat erilaiset juustot ja tuoreet yrtit. Vegaanille mansikan kera maistuvat vuusto ja siirappi.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
250 g mansikkaa
1 pkt (á 200 g) vegaanista salaattivuustoa, esim. Mö Kreikkalainen, tai fetajuustoa
½ ruukkua sitruunamelissaa
4 rinkeliä tai bagelia
1 rkl oliiviöljyä
½ tl mustapippurirouhetta
4 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
- Poista mansikoista karat. Survo noin neljännes mansikoista haarukalla. Viipaloi loput. Viipaloi tai murustele vuusto tai juusto. Silppua sitruunamelissan lehdet.
- Halkaise rinkelit/bagelit. Paahda niitä leivänpaahtimessa ja pirskottele sitten oliiviöljyllä.
- Jaa mansikkasurvos rinkeleiden pohjapuolikkaille. Asettele pohjille sitten vuustoa tai juustoa sekä mansikkaviipaleita. Ripottele päälle mustapippuri ja sitruunamelissa ja valuta hunaja tai siirappi. Aseta päälle rinkelin toinen puolikas.
Vinkki: Voit käyttää sitruunamelissan sijaan myös muita yrttejä, esimerkiksi timjamia tai basilikaa.
Hiilijalanjälki
0.94 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 326 kcal/annos
- Rasva 17.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.6 g
- Proteiini 12.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32 g
- Sokerit 12 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 837.3 mg
- Kalsium 275.4 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 44.6 mg
Pääraaka-aineet
-
4 tlHunaja
-
0.5 tlMustapippuri
-
1 rklOliiviöljy
-
150 gVesirinkeli
-
100 gKorianterin lehdet
-
200 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
250 gMansikka