Mansikkahillo
-
Avainsanat:
- Kesä
- Marjat
- Perinneherkut
- Säilöntä
Valmistusohje
1 kg (n. 2 l) mansikoita
500-700 g (6-8 dl) sokeria tai
500 g hillosokeria ja ½ dl vettä
Sokerilla valmistettava hillo:
1. Pane peratut marjat ja sokeri kerroksittain teräs- tai emalikattilaan.
2. Anna marjojen mehustua muutama tunti viileässä.
3. Kuumenna mehustuneita marjoja hitaasti kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä.
4. Älä sekoita marjoja vaan ravistele kattilaa välillä, jottei hillo pala pohjaan.
5. Kuori vaahto reikäkauhalla.
–
Tölkitä hillo kuumana hyvin pestyihin tölkkeihin piripintaan.
Sulje välittömästi.
Hillosokerilla valmistettava hillo:
1. Mittaa puhdistetut marjat ja vesi kattilaan ja kuumenna hitaasti.
2. Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen, kun vesihöyryä alkaa nousta.
3. Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu. Keitä hilloa kevyesti noin 10 minuuttia välillä kattilaa ravistaen.
4. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia kattilassa.
5. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, jotta marjat jakautuvat tasaisesti hilloon.
6. Kuori vaahto hillon pinnalta.
–
Tölkitä heti ja sulje tölkit välittömästi.
- Energia 725 kcal/annos
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 1.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 184.4 g
- Sokerit 170.9 g
- Kuitu, kokonais- 6 g
- Natrium 1.9 mg
- Kalsium 53.1 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 150 mg
Pääraaka-aineet
-
1000 gMansikka
-
600 gSokeri