Mansikkainen juustokakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/wp_20140508.jpg
Mansikkainen juustokakku
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
10 palaa
pohja:
80 g voita tai margariinia (suolatonta)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 muna
täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
4 munaa
koristeeksi: 4 dl mansikoita viipaleina
- Kakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii tekeytymään.
- Mittaa rasva, jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhoon.
- Nypi muruiseksi seokseksi.
- Sekoita joukkoon muna ja pyörittele taikinapalloksi. Laita taikina kylmään noin 15 minuutiksi.
- Painele taikina pyöreään vuokaan, myös reunoille.
- Esipaista 200°C:ssa noin 15 minuuttia.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset munia lukuun ottamatta.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Laske lämpötilaa 175°C:seen ja paista kakkua noin 45 minuuttia.
- Avaa uunin luukku ja anna kakun lämmön tasaantua.
–
Laita jäähtynyt kakku kylmään ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.
Koristele kakku ennen tarjoilua mansikkaviipaleilla.
- Voit tehdä taikinapohjan asemesta myös keksipohjan.
Hiilijalanjälki
0.76 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 398 kcal/annos
- Rasva 25.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 14.8 g
- Proteiini 7.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.1 g
- Sokerit 20.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 270.4 mg
- Kalsium 135.8 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 13.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlSitruunankuori
-
1 1/2 dlSokeri
-
4 dlMansikka
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlVanilliinisokeri
-
100 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
400 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
1 tlSitruunankuori
-
1/2 dlSokeri
-
1 tlLeivinjauhe
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
80 gVoi