Mansikkainen raparperijuoma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Raikas-raparperijuoma.jpg
Mansikkainen raparperijuoma
Valmistusohje
1 l mansikoita
800 g raparperia
400 g sokeria
4 l vettä
herneen kokoinen nokare hiivaa
- Laita tuoreet tai pakastetut mansikat, raparperiviipaleet ja sokeri sankoon.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se ainesten päälle.
- Sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Lisää hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita juoman joukkoon.
- Peitä ja anna käydä seuraavaan päivään lämpimässä paikassa.
- Siivilöi, pullota ja säilytä viileässä.
- Juoma on tarjoiluvalmista seuraavana päivänä.
Testattu Marttakeittiössä
0.23 kg CO2 ekv
- Energia 85 kcal/annos
- C-vitamiini 13.4 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 33 mg
- Natrium 2.1 mg
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Sokerit 19.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
- Proteiini 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Pääraaka-aineet
-
10 dlMansikka
-
800 gRaparperi
-
400 gSokeri
-
40 dlVesi, vesijohtovesi
-
10 gHiiva