Mansikkasorbetti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mansikkasorbettinetti.jpg
Mansikkasorbetti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Maidoton
- Marjat
Valmistusohje
½ l jäisiä mansikoita
1 dl sokeria
½ dl vettä
2 munanvalkuaista
- Soseuta mansikat monitoimikoneella, lisää vesi ja sokeri.
- Kaada valkuaiset yksitellen koneen käydessä syöttösuppiloon ja anna massan sekoittua tasaiseksi.
- Tarjoa heti tai pane hetkeksi pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 122 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.9 g
- Sokerit 26.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 28.6 mg
- Kalsium 14.3 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 36.8 mg
Pääraaka-aineet
-
80 gKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlSokeri
-
5 dlMansikka