Mantelinen porkkanavuoka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mantelinenporkkanavuoka.jpg
Mantelinen porkkanavuoka
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg porkkanoita
vettä keittämiseen
2 dl porkkanoiden keitinlientä
2 dl ruokakermaa
2 dl (75 g) mantelijauhetta
1 dl mannasuurimoita
1 muna
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
ripaus muskottipähkinää
Pinnalle:
2 rkl voita
½ dl mantelilastuja
- Kuori ja paloittele porkkanat.
- Keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.
- Mittaa 2 dl keitinvettä porkkanoiden joukkoon ja soseuta.
- Sekoita hieman jäähtyneen soseen joukkoon ruokakerma, mantelijauhe, mannasuurimot, muna, suola, siirappi ja muskottipähkinä. Sekoita.
- Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Tee lusikalla pintaan lainekuvioita.
- Kypsennä 175°C:ssa uunin alatasolla noin tunti.
- Kypsennyksen loppu vaiheessa ripottele vuoan päälle muutama voinokare ja ripottele päälle mantelilastut.
- Laita vielä hetkeksi uuniin.
Testattu Marttakeittiössä
0.49 kg CO2 ekv
- Energia 227 kcal/annos
- Rasva 13.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Proteiini 6.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
- Sokerit 9.8 g
- Kuitu, kokonais- 4.2 g
- Natrium 371.8 mg
- Kalsium 82.1 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 8.5 mg
Pääraaka-aineet
-
12.5 gManteli
-
2 rklVoi
-
1/4 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
1 rklSiirappi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlMannasuurimo
-
75 gManteli
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
1000 gPorkkana
-
5 dlVesi, vesijohtovesi