Mantelinen porkkanavuoka

8 annosta

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
vettä keittämiseen
2 dl porkkanoiden keitinlientä
2 dl ruokakermaa
2 dl (75 g) mantelijauhetta
1 dl mannasuurimoita
1 muna
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
ripaus muskottipähkinää

Pinnalle:
2 rkl voita
½ dl mantelilastuja

  1. Kuori ja paloittele porkkanat.
  2. Keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.
  3. Mittaa 2 dl keitinvettä porkkanoiden joukkoon ja soseuta.
  4. Sekoita hieman jäähtyneen soseen joukkoon ruokakerma, mantelijauhe, mannasuurimot, muna, suola, siirappi ja muskottipähkinä. Sekoita.
  5. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Tee lusikalla pintaan lainekuvioita.
  6. Kypsennä 175°C:ssa  uunin alatasolla noin tunti.
  7. Kypsennyksen loppu vaiheessa ripottele vuoan päälle muutama voinokare ja ripottele päälle mantelilastut.
  8. Laita vielä hetkeksi uuniin.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.49 kg CO2 ekv
  • Energia 227 kcal/annos
  • Rasva 13.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Proteiini 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
  • Sokerit 9.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Natrium 371.8 mg
  • Kalsium 82.1 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 8.5 mg