Mantelinen rouskukiusaus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mantelinen-rouskukiusaus.jpg
Mantelinen rouskukiusaus
Valmistusohje
noin 1 kg perunoita
2 sipulia
1 rkl öljyä
4 dl keitettyjä, hienonnettuja kangasrouskuja
(1 tl suolaa)
0,5 tl mustapippuria
1 dl mantelirouhetta
hienonnettua tilliä tai persiljaa
4 dl kermaa
Pinnalle: juustoraastetta
- Kuori ja suikaloi perunat. Pane suikaleet hetkeksi kylmään veteen. Valuta ja anna kuivaa hetki.
- Hienonna sipulit. Kuullota pannulla öljyssä.
- Mausta sienihakkelus suolalla. Jos käytät suolattuja kangasrouskuja, kiehauta ne vedessä, jotta liika suola lähtee pois. Kaada keitinvesi pois.
- Voitele uunivuoka.
- Nostele perunat kerroksittain uunivuokaan sienien, sipuleiden ja mantelirouheen kanssa. Ripottele kerrosten väliin suolaa, pippuria, tilliä/persiljaa ja pinnalle juustoraastetta.
- Kaada kerma päälle.
- Kypsennä 200 C asteisessa uunissa n. 1 h, kunnes alkaa kuohumaan myös keskeltä. Laske lämpötilaa 150 C ja anna kypsyä vielä 30-40 minuuttia. Peitä tarvittaessa jos pinta tummuu liikaa ja jos näyttää kuivalta, niin lisää vähän maitoa.
- Tarkista kypsyys ja anna vetäytyä hetki.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki: Vaivaton tapa myös tehdä kiusaus on käyttää siihen peruna-sipulisuikale -pakastetta.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.14 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 433 kcal/annos
- Rasva 24 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
- Proteiini 12.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.8 g
- Sokerit 5.8 g
- Kuitu, kokonais- 5.8 g
- Natrium 813.4 mg
- Kalsium 179.9 mg
- Rauta 3.9 mg
- C-vitamiini 25 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
50 gJuusto, kova pienikoloinen juusto, rasvaa 24-27 %, edam
-
400 gRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
4 dlSieni rouskut, suolattu
-
3 rklTilli, tuore
-
55 gManteli
-
1 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1000 gPeruna, kuorittu