Mantelinen sienilevite

G
8 annosta

Valmistusohje

2 dl kuorittuja manteleita
1 l tuoreita mietoja sieniä, esim. tatteja tai haperoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
1 tl timjamia
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
hienonnettua persiljaa

  1. Laita mantelit likoamaan kylmään veteen 4–8 tunniksi tai yön yli. Kaada liotetut mantelit siivilään, huuhtele ja valuta.
  2. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kuullota sipulia noin 5 minuuttia.
  4. Lisää valkosipuli, timjami ja mustapippuri ja sekoittele pari minuuttia. Siirrä seos toiseen astiaan odottamaan.
  5. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista sienet kahdessa erässä rapeiksi ja kauniin värisiksi. Siirrä sienet sipuleiden joukkoon ja anna jäähtyä hieman.
  6. Laita liotetut ja valutetut mantelit, sipuliseos ja paistetut sienet tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla oman maun mukaan. Sekoita joukkoon hienonnettua persiljaa.

Vinkki! Säilytä levite jääkaapissa kannellisessa astiassa ja käytä leivän päällä sekä sämpylöiden ja patonkien täytteenä. Sienilevite sopii myös uuniperunan tai munakkaan täytteeksi.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.19 kg CO2 ekv
  • Energia 133 kcal/annos
  • Rasva 10.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 247.3 mg
  • Kalsium 53.3 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 5.9 mg