Marenkikakut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Marenkikakut.jpg
Marenkikakut
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
4 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
noin 3 rkl vettä
täyte:
4 munanvalkuaista
3 dl sokeria
kookoshiutaleita tai värillisiä kakunkoristeita
- Pohjataikinan teko käy monitoimikoneella näppärästi. Aseta koneeseen hienonnusterä. Pane jauhot, sokeri ja rasva kulhoon. Anna laitteen käydä muutama sekunti, kunnes taikina on ryynimäistä.
- Lisää kylmä vesi syöttösuppilon kautta koneen käydessä. Kun taikina muotoutuu palloksi, pysäytä kone heti.
- Käsin tehtäessä nypi jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi seokseksi ja lisää siihen nopeasti sekoittaen vesi.
- Jaa taikina neljään osaan. Leivo paloista leivinpaperille pitkät tangot.
- Paina tangot litteiksi ja paista 175°C:ssa uunissa 7-8 minuuttia.
- Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.
- Lisää loppuosa sokerista.
- Levitä vaahto puolikypsien tankojen päälle, ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai kakunkoristeita.
- Jatka paistamista 8-10 minuuttia kunnes tangot ovat saaneet kauniin värin.
- Leikkaa tangot viipaleiksi lämpimään veteen kastetulla veitsellä.
Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 93 kcal/annos
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 2.4 mg
- Natrium 35.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Sokerit 7.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.8 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Rasva 4.3 g
Pääraaka-aineet
-
3/4 dlSokeri
-
4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
200 gVoi
-
3 rklVesi, vesijohtovesi
-
160 gKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
3 dlSokeri
-
2 rklKookoshiutale