Marenkinen marjapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/marenkinen_marjapiirakka.jpg
Marenkinen marjapiirakka
-
Avainsanat:
- Kesä
- Makea leivonta
Valmistusohje
1 dl sämpyläjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100 g margariinia
2 keltuaista
täyte:
100 g mantelimassaa
2 valkuaista
1/2 l marjoja, esim. viinimarjoja tai mustikoita
1/2 – 1 dl sokeria
- Sekoita jauhoista, sokerista, pehmeästä rasvasta ja munan keltuaisista tasainen taikina.
- Painele taikina pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan olla kylmässä puolisen tuntia.
- Paista piirakkapohjaa uunin alaosassa 200°C:ssa noin 15 minuuttia.
- Raasta tai hienonna leikkuuveitsellä mantelimassa.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Yhdistä mantelimassa, valkuaisvaahto marjat sekä sokeri.
- Kaada seos puolikypsän piirakkapohjan päälle ja jatka paistamista uunin keskiosassa vielä noin 25 minuuttia.
–
Piirakka on parhaimmillaan heti jäähdyttyään.
Piirakkaa ei voi pakastaa.
Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 191 kcal/annos
- Rasva 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
- Proteiini 3.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.6 g
- Sokerit 12.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 65.9 mg
- Kalsium 28.8 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 9.9 mg
Pääraaka-aineet
-
80 gKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
40 gKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
3/4 dlSokeri
-
5 dlMarja, keskiarvo
-
100 gMarsipaani mantelimassa
-
100 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
2 rklSokeri
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlJauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe