Marinoidut hedelmät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/marinoidut-hedelmat_vaaka-ID-24187.jpg
Marinoidut hedelmät
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
1 sitruuna
1 pussi kuivattuja viikunoita
1 pussi kuivattuja aprikooseja
1 pussi kuivattuja luumuja
8 dl vettä
1 ¼ dl sokeria
¾ dl konjakkia
Kastikkeeksi: maustettua kermavaahtoa
- Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista mehu.
- Tyhjennä kuivatut hedelmät kulhoon.
- Mittaa kattilaan vesi ja sokeri sekä lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu.
- Anna kiehahtaa kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää konjakki.
- Kaada kuuma liemi hedelmien päälle.
- Anna marinoitua huoneen lämmössä vuorokauden ajan ja nosta sen jälkeen kylmään.
–
Tarjoa pehmeät hedelmät kermavaahdon kanssa jälkiruoaksi.
Voit annostella hedelmät marinoitumisen jälkeen myös lasipurkkeihin ja antaa joululahjaksi. Hedelmät säilyvät 2-3 viikkoa jääkaapissa.
Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 184 kcal/annos
- C-vitamiini 2.5 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 61.9 mg
- Natrium 8.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Sokerit 31.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 42.6 g
- Proteiini 2.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Rasva 2.7 g
Pääraaka-aineet
-
2 tlSitruunankuori
-
1/2 dlSitruunamehu
-
200 gViikuna, kuivattu
-
200 gAprikoosi, kuivattu
-
200 gLuumu, kivetön, kuivattu
-
8 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/4 dlSokeri
-
3/4 dlKonjakki/rommi/viski, 40 til% alkoholia
-
12 rklKermavaahto, sokeroitu, kotitekoinen