Marinoidut rouskut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/marinoidut-rouskut.jpg
Marinoidut rouskut
Valmistusohje
4–5 dl keitettyjä, paloiteltuja rouskuja
Mausteliemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
3 dl omenatäysmehua
2 dl sokeria tai hillosokeria
½ tl muskottipähkinää
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl suolaa
- Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa.
- Kiehauta.
- Lisää sienet mausteliemeen, keitä 3–4 minuuttia.
- Jäähdytä.
- Siirrä seos kannelliseen astiaan liemineen.
–
Peitä ja anna maustua jääkaapissa 1–2 päivää.
Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.
0.57 kg CO2 ekv
- Energia 235 kcal/annos
- Rasva 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 55.7 g
- Sokerit 50.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 2620.5 mg
- Kalsium 21.7 mg
- Rauta 2.7 mg
- C-vitamiini 24.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklKorianterin siemeniä
-
1 rklSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
2 dlSokeri
-
3 dlOmenamehu, makeuttamaton
-
1/2 dlVäkiviinaetikka
-
4 1/2 dlSieni rouskut, suolattu