Marinoidut savusilakat

G
4 annosta

Valmistusohje

750 g savusilakoita
1 iso nippu ruohosipulia
Kastike:
1 ½ dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa
½ sitruunan mehu
¼ tl suolaa

  1. Perkaa ja fileoi silakat. Jos haluat, voit ottaa nahan pois.
  2. Hienonna ruohosipuli.
  3. Lado tarjoilukulhoon kerroksittain silakkafileitä ja ruohosipulisilppua.
  4. Sekoita kastike ja kaada kalojen peitoksi.
  5. Peitä kannella ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.35 kg CO2 ekv
  • Energia 546 kcal/annos
  • Rasva 45.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
  • Proteiini 35.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.4 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 1904.4 mg
  • Kalsium 87.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 6 mg