Marinoidut savusilakat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/03/silakat_MARTAT_H.jpg
Marinoidut savusilakat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Perinneherkut
Valmistusohje
750 g savusilakoita
1 iso nippu ruohosipulia
Kastike:
1 ½ dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa
½ sitruunan mehu
¼ tl suolaa
- Perkaa ja fileoi silakat. Jos haluat, voit ottaa nahan pois.
- Hienonna ruohosipuli.
- Lado tarjoilukulhoon kerroksittain silakkafileitä ja ruohosipulisilppua.
- Sekoita kastike ja kaada kalojen peitoksi.
- Peitä kannella ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Testattu Marttakeittiössä
1.35 kg CO2 ekv
- Energia 546 kcal/annos
- Rasva 45.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
- Proteiini 35.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.4 g
- Sokerit 0.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 1904.4 mg
- Kalsium 87.3 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 6 mg
Pääraaka-aineet
-
3 gSuola, pöytäsuola
-
30 gSitruunamehu
-
50 gViinietikka
-
135 gOliiviöljy
-
30 gRuohosipuli
-
750 gSilakka, savustettu, itämeri