Marinoidut sienet
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/marinoidut-sienet.jpg
Marinoidut sienet
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Sienet
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
5–6 dl mietoja, paloiteltuja sieniä
ripaus suolaa
1–2 sipulia
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
10 kokonaista maustepippuria
5–8 kokonaista mustapippuria
2–3 laakerinlehteä
tillin- ja persiljanoksia
suolaa
liemi:
1 dl valkoista balsamietikkaa
1 dl rypsiöljyä
- Pane pilkotut sienet paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.
- Mausta sienet ripauksella suolaa.
- Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja paloittele valkosipulin kynnet.
- Murskaa pippureita kevyesti.
- Lado sienet, sipulit ja mausteet kerroksittain purkkiin. Ripottele kerrosten väliin aavistus suolaa.
- Sekoita etikka ja öljy keskenään ja kaada purkkiin viimeiseksi. Katso, että liemi peittää ainekset.
–
Anna sienten marinoitua jääkaapissa 3–4 päivää.
Kääntele purkkia välillä, jotta kaikki ainekset marinoituvat tasaisesti.
Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.
0.32 kg CO2 ekv
- Energia 258 kcal/annos
- Rasva 23 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
- Sokerit 7 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 593.2 mg
- Kalsium 46 mg
- Rauta 2.6 mg
- C-vitamiini 11.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 rklMustapippuri
-
1 rklMaustepippuri, jauhettu
-
1 dlRypsiöljy
-
1 dlBalsamiviinietikka
-
3 rklPersilja
-
3 rklTilli, tuore
-
3 gLaakerinlehti
-
4 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
220 gSieni tatti, hapero