Marinoidut silakkapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/01/martat_kala_aineisto_nakkari_kilohaililevite_vaaka_hb.jpg
Marinoidut silakkapihvit
Kun leivitetyt, paistetut silakkafileet marinoidaan etikkapohjaisessa liemessä, niistä tulee vastustamattoman herkullisia. Ne sopivat niin joulun kuin juhannuksenkin juhlapöytään, mutta yhtä hyvin ne maistuvat arkena esimerkiksi leivän päällä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
400 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
Lisäksi
3 rkl margariinia
Marinadi
5 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl neilikoita
1 rkl mustapippureita
1 rkl valkopippureita
10 maustepippuria
1,5 dl väkiviinaetikkaa
Lisäksi
1 porkkana
1 punasipuli
0,5 ruukkua persiljaa
- Huuhtele ja kuivaa silakkafileet tarvittaessa. Sekoita suola ruisjauhoihin ja pyörittele fileet jauhoissa. Kuumenna rasvaa pannulla ja paista kalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä.
- Tee marinadi. Kiehauta vesi, lisää sokeri ja mausteet. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila liedeltä. Lisää etikka ja anna jäähtyä.
- Pese ja kuori porkkana. Kuori myös sipuli. Leikkaa porkkana ohuiksi kiekoiksi ja sipuli renkaiksi. Hienonna persilja.
- Lado silakat kulhoon tai purkkiin kerroksittain yhdessä kasvisten kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi mausteineen kalojen päälle. Anna silakoiden maustua viileässä vähintään tunti tai mielellään seuraavaan päivään.
Vinkki: Jos silakkafileet ovat isoja, voit puolittaa ne pitkittäin ennen leivitystä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.58 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 205 kcal/annos
- Rasva 10.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 14 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
- Sokerit 5.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 316.3 mg
- Kalsium 75.3 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklSokeri
-
3 rklMargariini 40%, benecol
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
65 gJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
400 gSilakkafilee