Marinoitua keltajuurta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/08/MARTAT_marinoitu_keltajuuri_vaaka_H.jpg
Marinoitua keltajuurta
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Maidoton
- Syksy
- Säilöntä
- Talvi
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
500 g keltajuuria
0,5 tl suolaa keitinveteen
Marinadi:
1 oksa tuoretta rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
salaatinlehtiä tai rucolaa
150 g fetaa tai vegaanista fetaa
- Pese keltajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hetki.
- Kuori juuret ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna rosmariini ja valkosipulinkynsi.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää vipaleet marinadiin.
- Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.
- Laita tarjoilulautaselle salaatinlehtiä tai rucolaa ja asettele muutama keltajuuriviipale päälle.
- Murustele annoksen päälle fetaa maun mukaan ja lisää pinnalle hiukan marinadia.
Testattu Marttakeittiössä
#Juurikas
Hiilijalanjälki
0.88 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 252 kcal/annos
- Rasva 18.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
- Proteiini 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
- Sokerit 11.6 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 832.2 mg
- Kalsium 223.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 17.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 gMustapippuri
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
3 rklOliiviöljy
-
1 tlHunaja
-
30 gSitruunamehu
-
9 gValkosipuli
-
5 gRosmariini, kuivattu
-
150 gJuusto, feta
-
20 gSalaatti, vihreä
-
2.5 gSuola, pöytäsuola
-
500 gPunajuuri